جستجو  |  آرشیو  |  عضویت    
 
۲۰ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۹:۲۶



مرگ پوستر فیلم


به گزارش سایت خبری رسم ، بیژن صیفوری در گفتگو با یکی از خبرگزاری‌ها گفته است:" وقتی از سینماگران ایران تعبیر مرگ سینمای ایران را می‌شنویم، از پوستر فیلم نباید انتظار حال خوشی داشت".

وی ادامه داد:" پوستر فیلم با سینمای ایران هم داستان است. پتانسیل و خلاقیت سینمای ایران را که در بدترین شرایط به موفقیت‌های قابل توجه ، حتی در حد معرفی سبک توسط پیشروان آن انجامید ، در طراحی گرافیک ایران هم می‌بینیم. اما در هر دو رشته ، تولیدات بیرونی و خروجی‌های اجتماعی و میزان گسترش و نفوذ آن در جامعه داستان دیگری است و جای تاسف دارد".

صیفوری تاکید کرد:" از هم گسیختگی هنرمندان در رشته‌های گوناگون هنری هم در این میان به نبود ارتباط بین طراح و فیلم‌ساز انجامیده و دیگر حتی برای فیلم‌های خاص و پیشرو هم پوسترهای خوبی کار نمی‌شود. دیگر هماهنگی و جریان‌سازی‌ای که در پوسترسازی فیلم‌های قدیم‌تر ایران بود ، نمی‌بینیم. اینجا دیگر کمتر پوستر فیلم‌ها را طراح گرافیک نمی‌سازد".

وی درباره‌ دید تبلیغاتی و فرهنگی در پوستر فیلم اظهار كرد:" اینها را یکی می‌دانم و تضادی بین تبلیغات خوب و طراحی گرافیک خوب نیست. اگر سفارش‌دهنده هدفش تبلیغات حرفه‌ایست ، با حذف طراحی گرافیک در این چرخه از هدفش دور می‌شود. این امر بیشتر به درک سفارش‌دهنده از مقوله‌ تجارت ، تبلیغات و طراحی برمی‌گردد. پرسش اینجاست که چند تا از تبلیغات فیلم‌های این سالیان براساس یک سیاست و مدیریت هنری درست و با دید طراحی جامع کار شده؟ کدام پروژه در تبلیغات تجاری سینمای ایران بصورت فکرشده و با برنامه‌ تبلیغاتی کار شده؟ طوری که یک ایده‌ منسجم را در همه‌ خروجی‌های آن ببینید؟ در لوگو ، پوستر ، بیلبرد ، بروشور و . . ." .

به‌گمان صیفوری ، مشکل اینجاست که تبلیغات سینمای ایران حتی تجاری هم نیست. یک تاجر خوب از تخصص دیگران برای فروش کالایش استفاده می‌کند ، فکر منسجم دارد و هماهنگ عمل می‌کند.

وی اضافه كرد:" حتی برخوردهای دم دست از قبیل استفاده از پرتره‌ بازیگران ، می‌تواند در کار یک طراح حرفه‌ای ، رنگ خلاقیت و تازگی بگیرد و از کلیشه بیرون بیاید. اكنون بسیاری از پوسترها اساسا طراحی ندارند ، فقط عکس‌های بدی هستند که نوشته‌هایی بدتر روی آنها ریخته شده! در حالی که قدرت پوستر فیلم می‌تواند تا جایی باشد که حتی پس از گذشت سالیان ، اعتبار و ماندگاریش از خود فیلم بیشتر شود. این اتفاقی است كه برای برخی از کارهای قبل از انقلاب رخ داد و پوستر از فیلمش پیش افتاد".

بیژن صیفوری با پرداختن به تفاوت در تبلیغات داخلی و خارجی فیلم‌ها عنوان كرد:" پوسترهایی که اخیرا برای فیلم‌ها ساخته‌ام بیشتر برای نمایش یا پخش خارج از کشور بوده و این به نظرم کمی عجیب می‌آید. از مواردی که فیلم‌ها در ایران اجازه‌ پخش نداشته‌اند که بگذریم ، نمی‌دانم چرا فقط وقتی سراغ طراح می‌آیند که کارشان به خارج از کشور برود و برای پخش ایرانی کارشان همان کلیشه‌ها را پذیرفته‌اند و حتی از قبل محافظه‌کارتر شده‌اند. حتی درباره‌ فیلم‌های روشنفکری و پیشرو هم همین‌طور است".

به‌زعم این مدرس دانشگاه ، با گسترش ارتباطات و سهم بالای جوانان در اجتماع ایران ، دیگر فاصله‌ چندانی بین سلیقه‌ خارجی و ایرانی نباید دید.



نظرات


با نظر آقای صیفوری بسیار موافقم . آقای صیفوری خوشحال میشوم که با من تماس بگیرید .چون من در حال حاضر در هفته نامه سینما مطلبی در همین زمینه کار میکنم. و چه خوب که مصاحبه ای با شما داشته باشم. رها روزبهان

  • #2
  • ارسال توسط: عزیزآقا 
  • در تاریخ: ۱۳۸۶/۰۴/۲۹ - ۰۳:۱۴

بنام او که مهر را آفرید و مهربانی را و خود مهربانترین است  بیزن جان سلام  در روزگار ما خیلی ها همان اندازه که میدانند کار میکنند و بعضی های دیگر آنچه را که نمی دانند عمل میکنند و گروهی هم خیلی چیزها یی را هم که می دانند عمل نمی کنند .  و به گفته عزیزی درم داران عالم را کرم نیست کرم داران عالم را درم نیست و جماعتی که اقدام به تهیه پوستر برای فیلم نمی کنند از سه گروه ذکر شده جدا نیستند اما همان گروه آخر گروهی است که تنها برای فیلمهای که برای آنسوی آب ارسال میشود این اقدام جسورانه را انجام داده و با اینکه هر بار هم نتیجه مثبت میگیرند باز ...در هر مسئله ای وقتی به بنبست میرسند میگویند که چرا اینچنین شد قبل از شروع کار نمی آیند با خود بگویند چه کنیم که مثل گذشته نشود و کاربا مخاطب بیشتری روبرو شود . بیزن عزیز میدانم بارها این نکته را گفتی ولی کسی توجه نکرده که اینگون تورا نگران کرده اگر کسی پیدا میشد و از شما  راه درست را می خواست میدانم که به خوبی طریق سعادت را  رهنمود میشدی اما با اجازه شما تجربه عزیزستانی خود را از مدینه فاضله ام عزیزستان برای تو مینویسم که بدانی هستند کسانی چون تو دلسوز این قصه و دلت در این شهر دود گرفته گرفته تر نشود در عزیزستان من جای هست بنام مرکز ارتباطات تصویری که بخشی به امور سینما و فیلم اختصاص دارد هر طرح قصه ای از بدو  شروع برای قرار گرفتن در چرخه تولید فیلم یک نفر کار شناس امور ارتباطات اجتماعی و رسانهای  بعنوان متولی تمامی امور مربوط به این فیلم در عرصه ارتباط با مخاطب معرفی شده و با سیاست های کارشناسانه وی اقدام به زمینه سازی برای مخاطب کرده و مرحله به مرحله تشنگی  مخاطب خود را برای دیدن آن فیلم زیاد وزیاد تر کرده تا فیلم به مرحله اکران نزدیک شود جالب است که شیوه ذکرشده مشاغل جنبی این حرفه را نیز رونق بیشتری داده و از این شیوه برای جذب مخاطب بیشتر و اطلاع رسانی و نیز کسب درآمد بالاتر نیز بهره گرفته میشود برای مثال همین مسئله پوستر فیلم طی فراخوانی با دانشگاه های هنری و ثبت نام و گرفتن حقشرکت در طراحی  پوستر فیلم  هم زمان با اکران فیلم نمایشگاهی نیز از پوستر های طراحی شده برای این فیلم نیز به نمایش در آمده که بازدید از  نمایشگاه خود نیز درآمدی برای مجموعه دست اندر کار آن خواهدداشت و جالب اینجاست که کسانیکه در این فراخوان شرکت می کنند می داند هم زمان پوستر اصلی توسط شخص دیگری در دست طراحی است و لی زمان برپای نمایشگاه پوستر فیلم کمی زود تر از  تبلیغات اصلی فیلم  و ارائه پوستر اصلی خواهد بود که نتایج خود را در بر خواهد داشت و جالب اینکه خیلی از کسانیکه هم اکنون در عزیزستان پوستر های اصلی فیلمهای در حال اکران را طراحی میکنند شروع کار خود را از همین فراخوان ها شروع کرده و به اعتبار شرکت در چندین فراخوان و امتیاز بالا کسب کردن به این مرحله دست پیدا کردند .میگویند اگر در خانه کس  است یک حرف بس است حالا روی هم رفت من و شما که یک حرف زدیم ببینیم آیا در خانه سینما کسی هست .مهربان باشید عزیزآقا

  



ارسال خبر برای دوستان





 


درباره رسم | ارتباط با رسم | پرسش های متداول | لینکدونی | جدیدترین نظرها | خدمات اطلاع رسانی

۲۴ کاربر آنلاین

تمام حقوق محفوظ است.
نقل مطالب رسم تنها با ذكر نام و نشانی سايت مجاز مي باشد.

 
 
صفحه نخست
اخبار
گفتگوی ویژه
مقاله
ویژه‌نامه
فتوبلاگ
فراخوان
ممیزنامه
کتاب‌ رسم
فراخوان رسم